POS-Sector

POS-Sector

Zbog odluke Porezne uprave, da od 9.1.2017 godine korisnici s operacijskim sustavima Windows XP i Vista, koji ne podržavaju TLS v1.1 i v1.2, više neće moći provesti fiskalizaciju računa.

  1. Za korisnike programa POS Sector koji su u opciji najma programa, ponovna instalacija nove verzije programa POS Sector i fiskalizacija su besplatni što i ulazi u cijenu najma POS Sectora.
  2. Za korisnike programa POS Sectora koji su kupili licencu programa POS Sector, u periodu kada je bila mogućnost kupnje programa, u što je ulazila podrška i besplatne nadogradnje u periodu godinu dana nakon kupnje, navedena zakonska nadogradnja, ponovna instalacija nove verzije programa POS Sector sa standard funkcionalnostima i fiskalizacija su po cijeni od 50 kuna/mjesečno + PDV u što su uračunate sve sadašnje i buduće zakonske nadogradnje.

Odluku Porezne uprave o navedenom možete pročitati na linku: Obavijest obveznicima fiskalizacije o prelasku na TLS protokol


Česta pitanja i odgovori u svezi rada i cijena Pos Sector-a

Zanima me Pos Sector? Koja je oprema potrebna da bi se instalirao ovaj program?

Windows 7 i noviji operativni sustav, računalo od minimalno 2 GB Rama,minimalno 1,8 GHz procesor i monitor.

Mogu li koristiti postojeću opremu (poput pisača, računala)?

Da, sve što već posjedujete vjerovatno ćete moći iskoristiti (ukoliko je kupljeno u zadnjih 7 godina). Za konkretne odgovore i procjenu postojeće opreme kontakt

Da li moram imati touch screen monitor da bi mogao koristiti POS Sector?

Ne, POS Sector je optimiziran za touch screen, ali ga možete koristiti i sa običnim mišem i tipkovnicom.

Podržava li program fiskalni način rada?

Naravno, program je spreman za fiskalizaciju, a prelaz u fiskalni način rada za sve korisnike POS Sectora je besplatan.

POS Sector je uspješno prošao već tri fiskalizacije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Iskustva su velika i namjeravamo ih primijeniti i iskoristiti u nastupajućoj fiskalizaciju u Hrvatskoj.

Da li je moguće ovaj program uzeti na probni rad, čisto da vidim kakve opcije nudi?

Da, kontaktaktirajući nasu sluzbu za korisnike na www.possector.hr

Mogu li se voditi i zalihe i kompletno stanje kuhinje i šanka?

Moguće je voditi zalihe i hrane i pića. Ukoliko koristite  više skladišta, moguće je i razdvojiti sa kojeg skladišta se skida hrana, a sa kojeg piće.

Pored toga, moguće je i podesiti printere za kuhinju i šank odvojeno, pa da sve narudžbe za kuhinju izlaze odmah kuharu. 

Podržavate li zaduženje robe, kalkulacije, normative, obračun blagajne?

Sve podržavamo, od potrošnje robe, kontrole lagera, upozoravanja minimalnih zaliha , više skladišta, više naplatnih mjesta,detaljne izvještaje  po svim navedenim parametrima.

Mogu li kako saznati kakvo sve pc knjigovodstvo ima Pos Sector?

Program radi pripremu za knjigovodstvo. Program podržava materijalno i financijsko knjigovodstvo za restoran ili kafić. Za knjigovodstvo (obračuni plaća i sl) ne podržava, to radi knjigovodstvo.

Kada bih uzeo vaš program, mogu li svaki dan mijenjati cijene tipa akcije i slično???

Cijene artikala prilikom akcija možete promijeniti na jednostavan način kao i kada kucate račun. Jednim klikom na artikal na kome želite promijeniti cijenu.

Kupujem licencu, da li sam dužan da kupujem nadogradnje?

Ne, zakonske nadogradnju su vam besplatne. Do sada smo sve zakonske nadogradnje (poput fiskalizacije i izmjena poreznih stopa) pružali besplatno, što namjeravamo i dalje raditi.

Interesira me dali moram plaćati licencu za sva tri računala?

Da, ali dobivate popuste povećavanjem broja licenci.

Izmjene poreznih stopa mogu obaviti sam ili?

Naravno, da možete na jednostavan način sami izmijeniti poreze.

Za više informacija posjetite http://possector.hr/